ΣΥΣΤΗΜΑ DRX9000

Τι είναι το σύστημα DRX 9000
Ο γνωστός νευροχειρουργός Dr. Norman Shealy έχει αφιερώσει τη ζωή του στην αναζήτηση μη εγχειρητικών μεθόδων για την εξάλειψη του πόνου, με χαμηλό κόστος. Μετά από πολυετή έρευνα, ανέπτυξε ένα σύστημα υψηλής τεχνολογίας, με στόχο την αισθητή μείωση και τελική ίαση των πόνων. Το μηχανοποιημένο αυτό σύστημα είναι γνωστό με την ονομασία DRX 9000.
 
Ο Dr. Shealy ξεκίνησε την πορεία του στην Ιατρική σχολή του Harvard και είναι ιδρυτής του ιδρύματος Shealy, στο Springfield του Missouri. Πρόκειται για το πιο αποτελεσματικό και οικονομικό κέντρο διαχείρισης πόνου, σε όλο τον κόσμο, βάσει της Εθνικής Τράπεζας Δεδομένων για το άλγος (National Pain Data Bank). Ο Dr. Shealy ηγείται του τομέα διαχείρισης πόνου και παρουσίασε, για πρώτη φορά, το drx 9000 το 1996 και, πολύ σύντομα, αναγνωρίστηκε ως προϊόν που πληροί τις προϋποθέσεις της Αμερικανικής Ακαδημίας Διαχείρισης Πόνου (American Academy of Pain Management).

Κάθε θεραπεία διαρκεί περίπου 30 λεπτά και, συνήθως, μετά από 15 με 20 θεραπείες ο ασθενής έχει μία αισθητή ανακούφιση από τον πόνο. Ο ασθενής χαλαρώνει και αισθάνεται άνετα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, η οποία είναι ασφαλής και εντελώς ανώδυνη.
 
Έχει αποδειχθεί, με ακτινογραφίες, ότι η διαδικασία διαχωρισμού αρθριτικών επιφανειών του συστήματος DRX 9000 διευρύνει τα διαστήματα των δίσκων, καθιστώντας δυνατή τη μείωση της πίεσης στο εσωτερικό του δίσκου, με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση της κήλης και την ευπρόσδεκτη ανακούφιση της πίεσης στα νεύρα.
 
Κατά την ολοκλήρωση της σειράς θεραπειών, ο ασθενής υποβάλλεται σε ασκήσεις κινητοποίησης και ενδυνάμωσης. Επιπλέον, ο ασθενής λαμβάνει συμβουλευτική υποστήριξη σχετικά με τις τεχνικές πρόληψης, για να αποφεύγει περαιτέρω τραυματισμούς.

Πώς λειτουργεί το σύστημα DRX9000
Αρχικά, οι άνω και κάτω ζώνες του drx 9000 τοποθετούνται στον ασθενή και βοηθούν στο να κατευθύνεται η δράση του μηχανήματος στον οσφυϊκό δίσκο. Στην κάτω ζώνη βρίσκεται μόνιμα τοποθετημένος ο πατενταρισμένος σάκος αέρα, που συμβάλλει στην προσαρμογή και τη σωστή τοποθέτηση της οσφυϊκής μοίρας, για πιο άνετη θεραπεία.
 
Μόλις τοποθετηθούν οι ζώνες στον ασθενή, τότε εκείνος γέρνει ελαφρώς προς τα πίσω, ώστε το σώμα να έρθει σε ύπτια θέση και ο φυσικοθεραπευτής, ακολουθώντας πάντα τις οδηγίες του ιατρού σχετικά με τη θεραπεία, προχωρά σε κάποιες προσαρμογές, ώστε να κατευθυνθεί η θεραπεία σε επίπεδο συγκεκριμένου οσφυϊκού δίσκου.

Τι αποτελέσματα έχει το DRX 9000
Κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι, μετά από μόλις 3 εβδομάδες θεραπείας, τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά, με αισθητή ανακούφιση του εξαντλητικού πόνου, ο οποίος έχει προέλθει από δίσκους με κήλη, διογκωμένους δίσκους, εκφυλιστική νόσο ή ρήξη, καθώς και από στένωση της σπονδυλικής στήλης, ισχιαλγία, οπίσθιο σύνδρομο γληνιαίων ενώσεων και, σε αρκετές περιπτώσεις, από αποτυχία σε χειρουργική επέμβαση στη μέση.
 
Αξονικές ή μαγνητικές τομογραφίες, που έχουν πραγματοποιηθεί πριν και μετά τη θεραπεία, έδειξαν μείωση του μεγέθους και της έκτασης της κήλης κατά 50% με τη χρήση του συστήματος.
 
Πράγματι, κατά τη διάρκεια της αρχικής κλινικής μελέτης, το 78% ανέφερε ανακούφιση από την οσφυαλγία με τη χρήση του συστήματος DRX 9000.