ΑΥΞΗΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ – PRP – ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ - ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ

Η ενέσιμη θεραπεία των αρθρώσεων και των τενόντων με αυξητικούς παράγοντες (PRP) ή κολλαγόνο επιλύει το σύνολο των προβλημάτων στην οστεοαρθρίτιδα και τις χρόνιες ρήξεις ή φλεγμονές των τενόντων και αποφεύγεται, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, η χειρουργική επέμβαση. Αποτελεί την κορωνίδα ενός καινούργιου κλάδου της ιατρικής, με την ονομασία orthobiologics, που στηρίζεται στο γεγονός ότι ο ανθρώπινος οργανισμός μπορεί να θεραπευτεί, αποκλειστικά, με δικά του και μόνο μέσα.
 
Η ενέσιμη αυτή θεραπεία (έγχυση) διαρκεί μία ώρα, δεν απαιτεί νοσηλεία και πραγματοποιείται στο χώρο του ιατρείου. Δε χρειάζεται να λάβει ο ασθενής κάποια ειδική προφύλαξη μετά το τέλος της διαδικασίας, καθώς δεν υπάρχει ανησυχία για αλλεργία ή εμφάνιση κάποιας υπερευαισθησίας, από τη στιγμή που το μόνο που χρησιμοποιείται είναι το ίδιο το αίμα του ασθενούς. Η έγχυση μπορεί να πραγματοποιηθεί ξανά σε μία εβδομάδα και, ανάλογα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κάθε ασθενής, μπορούμε να φθάσουμε και τις 5 στο σύνολο εγχύσεις.
 
Βασικός κανόνας της θεραπείας αυτής είναι ότι τα επιθυμητά αποτελέσματα απαιτούν το πέρας ενός διαστήματος τουλάχιστον 8 εβδομάδων, για να γίνουν ορατά από τον ασθενή.
 
Δείτε αναλυτικές πληροφορίες εδώ.